Tuesday, September 7, 2010

ဂ်ပန္နိုင္ငံမွာ ဒံေပါက္ခ်က္မယ္ဆိုရင္



။။။။။အခုရက္ပိုင္း မအားတာ၊ ခရီးလြန္တာနဲ႔ ၂၀၁၀ ခုႏွစ္ ၈-လပိုင္း၊ ၉လပိုင္းရဲ့ ပညာေရး၊ စီးပြားေရး၊ လူမႈေရး၊ အိမ္ေထာင္ေရး၊ က်န္းမာေရး (ေအာ္ ေဗဒင္ေဟာစာတမ္းနဲ႔ မႊားသြားလို း))) စတဲ့ ကိစၥ ၀ိစၥေတြ အထူးမ်ားေနတာနဲ႔ ဘေလာ့မေရးနိုင္ ဘေလာ့မလည္နိုင္ ျဖစ္ေနတာ ခြင့္လႊတ္ၾကပါေနာ္ (^^)/ ။

အဆင္မေျပပဲ ပဲအိုးတူးျပီး သြားတဲ့ေနာက္ အဆင္ေျပသြားတဲ့ ဒံေပါက္ ခ်က္နည္းကို တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။ ဒီပိုစ္ကေတာ့ ဂ်ပန္နိုင္ငံမွာ ေနျပီး ဒံေပါက္စားခ်င္ရဲ့သားနဲ႔ လိုအပ္တဲ့ အဆာပလာ ပစၥည္းေလးေတြ ၀ယ္ဖို႔ အဆင္မေျပတာေၾကာင့္ မစားရတဲ့ သူငယ္ခ်င္းေတြအတြက္ အထူး မွ်ေ၀တာပါ။ ခ်က္နည္းကေတာ့ သူမ်ားေတြခ်က္တာနဲ႔ သိပ္ေတာ့မထူးဖူး ထင္တာပါပဲ။ ဂ်ပန္မွာ ရွိတာနဲ႔ ကိုယ္လုပ္တတ္တဲ့ နည္းနဲ႔ လုပ္စားရင္း အဆင္ေျပသြားတာနဲ႔ မွ်ေ၀တာ သက္သက္ပါ။

ဒံေပါက္ ၆-ေယာက္စာ အတြက္ လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ား

၁- Basmatiဆန္ (တစ္ကီလို တစ္အိတ္)
၂- ဘရာဇီး ၾကက္ တစ္ေကာင္ သို႔မဟုတ္ ၾကက္ေပါင္ -၆ ေပါင္
၃- ဒိန္ခ်ဥ္ပလိန္း ရယ္ဒီမိတ္ (၄၅၀ ဂ၇မ္) တစ္ဗူး
၄- ေထာပတ္ ၂-ဇြန္း သို႔မဟုတ္ ေထာပတ္အခဲေသးေသး ၂ ခု
၅- ဒံေပါက္မဆလာ (ဒီတခါေတာ့ မ၀ယ္ျဖစ္လို႔ မထည့္ျဖစ္ဖူး)
၆- ဆန္ဆိုးေဆး အနီ၊ အ၀ါ ၊ အစိမ္း
၇- သစ္ဂ်ပိုး မႈန္႔ ၁-ဇြန္းခန္႔
၈-ကရေ၀း ၆-ရြက္၊
၉-သီဟိုေစ့၊ စပ်စ္သီးေျခာက္ (ၾကိဳက္ရင္ တျခား သစ္သီးေျခာက္ပါ ထည့္)
၁၀- ပဲစိမ္းေစ့ (ဒါကေတာ့ ဂ်ပန္နိုင္ငံမွာ ေပါပါတယ္)

တိုက်ိဳမွာ ဆိုရင္ေတာ့ ျမန္မာဆိုင္မွာ လိုတဲ့ ပစၥည္းေတြ ၀ယ္လိုရနိုင္ေပမယ့္ တျခားျမိဳ႔မွာ ေရာက္ေနတဲ့အခါ ဒံေပါက္ခ်က္ဖို႔ အခက္အခဲ ျဖစ္တတ္တယ္။ တကယ္ေတာ့ အဲဒီပစၥည္းေတြက ဂ်ပန္နိုင္ငံက ဘယ္ျမိဳ႔က ဆူပါမားကတ္ေတြမွာမဆို ရွိေပမယ့္ ဂ်ပန္လိုအေခၚအေ၀ၚမသိလို႔သာ မေတြ႔တာပါ။ ဒါေၾကာင့္ ေရာက္တဲ့ေနရာမွာ ၀ယ္လို႔ရေအာင္ ပစၥည္းေလးေတြပါ ဓါတ္ပံုရိုက္ျပီး တင္ေပးလိုက္တယ္။



ဒီပံုက ဘယ္ဘက္က ဗူးေလး သံုးဗူးက ဒံေပါက္ထမင္းကို ေဆးဆိုးတဲ့ပစၥည္းေလးေတြပါ။ ကိတ္မုန္႔အတြက္ လိုအပ္တဲ့ ပစၥည္းေတြေရာင္းတဲ့ ေကာင္တာဘက္မွာ ဂ်ံဳမႈန္႔၊ ေခ်ာ့ကလက္မႈန္႔၊ သစ္သီးေျခာက္ထုတ္ စတာေတြနဲ႔အတူ ေတြ႔ရတတ္တယ္။

အေပၚပံုက ေဘးက ၀ါ၀ါ ပုလင္းေလးကေတာ့ သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ (シナモン) cinnamon လို႔ေခၚတယ္။ ေအာက္ပံုက ကလေ၀းရြက္ (ローレル)ပါ။ သစ္ဂ်ပိုးေခါက္နဲ႔ ကလေ၀းရြက္ ကို ကာေရး (カレー)ႏွင့္ပတ္သက္ျပီး ေရာင္းတဲ့ အမႈန္႔ေတြနားမွာ ေတြ႔လိမ့္မယ္။


ေထာပတ္-
ေထာပတ္ကေတာ့ အမ်ိဳးမ်ိဳး ရွိပါတယ္။ ကိုယ္ၾကိဳက္တဲ့ အမ်ိဳးအစားကို ယူသံုးပါ။ လသာည သံုးတာကေတာ့ ေအာက္က ေထာပတ္ကို ၀ယ္သံုးခဲ့တယ္ (အခဲေသးေသးေလးေတြ ၈-ခု ပါတယ္။ ၂-ခုေလာက္ကို ဒံေပါက္ထဲထည့္ရင္ ရျပီ။)

ဒါကေတာ့ ဒိန္ခ်ဥ္ဗူး ၄၅၀-ဂရမ္ပါတယ္။ လသာညေတာ့ အကုန္ထည့္လိုက္တာပဲ..။

ေနာက္ျပီး ထပ္၀ယ္ဖို႔ လိုတဲ့ သီဟိုေစ့၊ စပ်စ္သီးေျခာက္၊ ပဲစိမ္းေစ့ေတြကို ယမ္းတစ္ရာဆိုင္ သို႔မဟုတ္ အေပၚက စတိုးဆိုင္ေတြမွာပဲ နည္းနည္းစီ ၀ယ္လို႔ရတယ္။

အဓိက လိုအပ္တဲ့ ဆန္ ကိုေတာ့ ကုလားဆိုင္မွာ ၀ယ္လို႔ရမယ္ထင္တယ္။ ေနာက္ဆံုးမရရင္ေတာ့ ကိုယ့္ရွိတဲ့ ဆန္နဲ႔ လုပ္ၾကည့္ေပါ့ေနာ္။ ၾကက္သားကလည္း ဘရာဇီးၾကက္ (ျမန္မာၾကက္လိုပဲ စားရတာ ခ်ိဳလို႔ေလ) တစ္ေကာင္ေလာက္ဆို ရမယ္ထင္တယ္။

လုပ္နည္း..
တကယ္ေတာ့ လုပ္နည္းကေတာ့ သူမ်ားလုပ္တာေတြ ေလွ်ာက္ဖတ္ျပီး ကိုယ့္မွာရွိတဲ့ပစၥည္းရယ္၊ ကိုယ္နားလည္သလို လိုက္လုပ္လိုက္တာပါ။ အာလံုးလည္း ဒီနည္းကို သေဘာက်ရင္ လုပ္ၾကည့္ေနာ္။

၁) ဆန္ကို ေရ နာရီ၀က္ စိမ္ျပီး ေပါင္းအိုး (Rice cooker)မွာ ဆန္ရယ္၊ ေထာပတ္ခဲရယ္၊ ဒိန္ခ်ဥ္ရယ္၊ ဆားအနည္းငယ္ကို ေရာထည့္ျပီး ခလုပ္ႏွိပ္ခ်က္လိုက္တယ္။ ေရကိုေတာ့ ပံုမွန္ထက္ လက္တလံုးစာ ေလ်ာ့ထည့္တယ္။ ထမင္းမာတာ ကိစၥမရွိေပမယ့္ ေပ်ာ့သြားရင္ အဆင္မေျပလို႔ေလ။ (ထမင္းကို အေရာင္ဆိုးရင္ ေရျဖန္းဦးမွာ ဆိုေတာ့ အခုခ်က္တာ ထမင္းမာထားမွ ေနာက္ဆံုးမွာ အေနေတာ္ျဖစ္သြားမွာ) ထမင္းပြက္ခ်ိန္ေလာက္မွာ ေထာပတ္ခဲ ေက်ေအာင္ ေယာင္းမနဲ႔၂ ခါေလာက္ ေမႊေပးလိုက္တယ္။

၂) ထမင္းခ်က္တုန္းကို ၾကက္သြန္နီ ဥၾကီး ၃ လံုးေလာက္ကို မီးဖိုေပၚမွာ ႏြမ္းတဲ့အထိ (အညိဳေရာင္ ရတဲ့အထိ ေၾကာ္လိုက္တယ္)။ ျပီးရင္ ဆယ္ထားျပီး ၾကက္သြန္နီေၾကာ္နဲ႔ ဟင္းခတ္မဆလာေတြျဖစ္တဲ့ သစ္ဂ်ပိုးေခါက္မႈန္႔၊ ကလေ၀းရြက္၊ သစ္သီးေျခာက္၊ ပဲစိမ္းေစ့ စတာေတြကို သမေအာင္ ေမႊထားလိုက္တယ္။ (ဒီကတဲက ဒံေပါက္နံ႔ ထြက္ေနျပီ း))

၃) ၾကက္သားကို တံုးတစ္ျပီး ငံျပာရည္၊ ဆား၊ ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ(ၾကိတ္ထားတယ္)၊ သၾကားနည္းနည္းနဲ႔ ခါတိုင္းၾကက္သားခ်က္သလို လံုးခ်က္ခ်က္လိုက္တယ္။ ၾကက္သားက ႏႈးလာျပီး ဆီျပန္ေမႊးလာတဲ့အခါ ခ်လိုက္တယ္။

၄) ထမင္းအိုး က်က္တဲ့အခါ ေပါင္းအိုးလိုက္ ဇလံုအၾကီးၾကီးထဲကို ေမွာက္ျပီး သြန္လိုက္တယ္။ ခရင္းေလးနဲ႔ အသာေလးဆြထားလိုက္ပါ။

၅) ထမင္းေဆးဆိုးဖို႔အတြက္ ေဆးမႈန္႔ေလးေတြကို ေရနည္းနည္းနဲ႔ ေဖ်ာ္ထားလိုက္တယ္။ အနီတခြက္၊ အ၀ါတခြက္၊ အစိမ္းတခြက္ သံုးခြက္ေပါ့။ (ပထမဆံုးလုပ္တုန္းက ေရမ်ားျပီး အမႈန္႔နည္းသြားလို႔ အေရာင္ သိပ္မရလိုက္ဖူး း))

၅) ျပီးရင္ ထမင္းသံုးပံုတစ္ပံုေလာက္ျပန္ယူျပီး ထမင္းေပါင္းအိုးထဲမွာ ျပန္ျဖန့္ထည့္ပါ။ ျပီးရင္ ထမင္းေပၚကို အနီေရာင္ ေဆးေလးကို ဟိုတကြက္ဒီတကြက္ နည္းနည္းစီ ဖ်န္းလိုက္တယ္။ ေနာက္ အစိမ္းေရာင္နဲ႔ အ၀ါေရာင္ကိုလည္း အဲလိုပဲ ဟိုတကြက္ ဒီတကြက္ မထပ္ေအာင္ လိုက္ဖ်န္းတယ္။

၆) ျပီးရင္ အဲဒီအေပၚကို ၾကက္သြန္နီနဲ႔ ဟင္းခတ္အဆာပလာေတြ ေရာထားတဲ့ ဇလံုထဲကေန ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ သံုးပံုပံုျပီး တစ္ပံုကို ဇြန္းနဲ႔ လိုက္ျဖန္႔လိုက္တယ္။ ၾကက္သားဟင္း သံုးပံုတစ္ပံုကို ျဖန္႔ထည့္တယ္။

ရ) ျပီးရင္ အေပၚက ထမင္းေနာက္သံုးပံုတစ္ပံုကို ယူျပီး ထပ္ျဖန္႔တယ္။ အနီ၊ အ၀ါ၊ အစိမ္း ကိုလည္း အေပၚကအတိုင္း လိုက္ျဖန္းတယ္။

၈) အေပၚကေန ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ ေနာက္သံုးပံုတစ္ပံု ကို ယူျပီး ဇြန္းနဲ႔ လိုက္ျဖန္႔တယ္။ ၾကက္သားဟင္း သံုးပံုတစ္ပံုကို ျဖန္႔ထည့္တယ္။

၉) ေနာက္ထပ္ က်န္ထမင္းနဲ႔ ဟင္းေတြကိုလည္း အေပၚကအတိုင္း ထမင္းတထပ္၊ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ တထပ္၊ ၾကက္သားဟင္းတထပ္ ဆိုတဲ့ ပံုစံနဲ႔ လိုက္ထည့္လိုက္ပါ။

၁၀) ျပီးရင္ ေပါင္းအိုးထဲ ထည့္၊ cook ခလုပ္ႏွိပ္၊ ၁၅ မိနစ္ေလာက္ ထားလိုက္တယ္။ ၁၅ မိနစ္ျပည့္ေတာ့ warm ခလုပ္ေျပာင္းႏွိပ္ျပီး ထားလိုက္ပါ။ စားလို႔ရပါျပီ း)))

အအီေျပ အခ်ဥ္အတြက္ေတာ့ အဲဒီေန႔က သရက္ခ်ဥ္ ၀ယ္လို႔ရတာနဲ႔ သုတ္ျဖစ္သြားတယ္။ ေနာက္ျပီးေတာ့ အိစံက သခြားသီးနဲ႔ အခ်ဥ္သုတ္လုပ္ေပးပါတယ္။ ဒီတခါ ခ်က္တာ အဆင္ေျပသြားေတာ့ ေတာ္ေတာ္စားေကာင္းတယ္။ မအီလည္း မအီဘူး။ ကဲ အားလံုး ခ်က္စားၾကည့္လိုက္ၾကေနာ္။

မအားတဲ့ၾကားကပဲ မျဖစ္မေန လာေရာက္ျပီး အားေပးသြားတဲ့ သူငယ္ခ်င္း ႏွစ္ေယာက္ကို အရမ္းကို ေက်းဇူးတင္ပါတယ္..။ ေပ်ာ္စရာလည္း ေကာင္းတဲ့ တကယ့္ကို အမွတ္တရ ေန႔ တစ္ေန႔ပါ။

လသာည ေလွ်ာက္ခ်က္တာ ျဖစ္ပါတယ္။

30 comments:

ေရႊရတုမွတ္တမ္း said...

ဝါေခါင္လကြယ္မွ လသာည ျဖစ္ေတာ့တယ္ေနာ္...
ဒန္ေပါက္လည္ေရာင္းေနရလို႔ မအားဘူးဆိုပါေတာ့....

သိဂၤါေက်ာ္ said...

ဒီလိုေတာ့လည္း လုပ္ရတာ လြယ္မယ့္ပံုပဲ..
ဒန္ေပါက္ကိုေတာ့ ျမန္မာႏိုင္ငံမွာေတာ့ အလြယ္တကူ ဝယ္စားလို႕ ရေနေတာ့ တစ္ခါမွ လုပ္စားဖို႕ စိတ္မကူးဘူးဖူး.. ၾကိဳက္တယ္..။

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

ေပ်ာက္ေနတာ အၾကာၾကီး ဒန္ေပါက္အိုးနဲ႕ ျပန္ေပၚလာတယ္ဆိုပါေတာ႕
မလသာည ဒန္ေပါက္က စားခ်င္စရာေလးေတာ႕
အေရာင္ေလးေတြက ခ်စ္စရာေလး
ေစာေစာစီးစီး လာစားသြားတယ္ေနာ္..

SHWE ZIN U said...

လသာည ေရ

ေပၚမယ္႔ ေပၚေတာ႔ လည္း ဒန္ေပါက္ အုိးေလး ရြက္လို႕ပါလား စားခ်င္တယ္ စားခ်င္တယ္

ခင္မင္စြာျဖင္႔
ေရႊစင္ဦး

ဧပရယ္လ္ပူး@ပူးေတ said...

မမလသာညခ်က္ထားတာ စားခ်င္စရာေလး... ဒီေန႔ပဲ ပူးေတဘေလာ့က လင့္ေတြလိုက္ၾကည့္ရင္းနဲ႔ မမလသာညေတာင္ ေပ်ာက္ေနတာၾကာၿပီလို႔ ေတြးမိေသး... မမ ေဆာေဆာစီးစီး ဒန္ေပါက္ခ်က္နည္း အေၾကာင္းေလးေရးရင္ ဘုန္းႀကီးဆြမ္းကပ္မွာ ပူးေတကိုယ္တိုင္ခ်က္ပါတယ္....ဘုန္းႀကီးေရာ လူေရာမွ ၃၀ စာေလာက္ထဲရယ္...ဒါေတာင္မွ အမ်ားႀကီးပိုေနေသးတယ္...၃ ရက္ေလာက္ေလး ေနာက္က်သြားတယ္...ေနာက္တေခါက္ ကိုယ္တိုင္ စမ္းႀကည့္မယ္... :)

Anonymous said...

美味しくできたかなぁ~
インドのビリヤニみたいですねぇ~

chindwinthu said...

ပဲတူးတာေလးစားျပီး ေစာင့္ေနရတာ ဘာထပ္ေကၽြးမလဲဆိုျပီးေတာ့ေလ။ အခု ဒန္ေပါက္ေကၽြးတယ္ဆိုေတာ့ ေစာင့္ရက်ိဳးနပ္သြားျပီ။

မယ္႔ကိုး said...

မယ္လည္း ဒံေပါက္အရမ္းႀကိဳက္တယ္။ ခ်စ္မေလး လက္ရာေလး သိပ္ေကာင္းမွာ ျမင္ရံုနဲ႔ ခံစားမိတယ္ :D

meengelay said...

すごい。ほんとうにおいしかった。
recipe ありがとうございます。 :)

ဂ်စ္တူး ( မံုရြာ ) said...

သားရည္ယိုေအာင္ဗ်ာ-

ဧည့္သည္ said...

လက္ရာကေတာ့ သိၿပီးသားဗ် ... ေနာက္တစ္ခါ လုပ္စားရင္ ေျပာေနာ္ ... ၾကက္သြန္တူးေအာင္ ေၾကာ္ေပးခ်င္လို႔ ဟီးဟီး ...
ေသာၾကာေန႔ ရွမ္းေခါက္ဆြဲေနာ္ အစ္မ .... ၆ နာရီေနာက္ပိုင္းတဲ့ ...

ေႏြဆူးလကၤာ said...

ဝက္သားဒန္ေပါက္ စားခ်င္တယ္ :-)

khun said...

္မဂၤလာပါ အစ္မ
ခ်က္နည္းမွ်ေ၀တာ ေက်းဇူးပါ

ဒန္ေပါက္ေတာ့ မခ်က္ဖူးေသးဘူး
ခြန္လည္း ခ်က္ၾကည့္အံုးမယ္ ;)

rose of sharon said...

ေပ်ာက္ေနပါတယ္လို႔ သူကဒံေပါက္ေဖါက္ေနတာကိုး

ေန႕အိပ္မက္ said...

အီး.. စားခ်င္တယ္.. လုပ္ေတာ႕ စားဖုိ႕ စိတ္မကူးပါဘူး.. သူမ်ားနားက ကပ္စားဖုိ႕ပဲ စိတ္၀င္စားတယ္.. :P

blackroze said...

ဒန္ေပါက္နဲ႕အတူ..သံပုရာေဖ်ာ္ရည္ေလးပါ
တြဲၿပီးေဖာ္ျပေပးရင္ပိုေကာင္းမယ္ထင္တယ္..ဟီးးး

လသာည said...

စီေဘာက္မွ စကားေလးမ်ား--
7 Sep 10, 02:50 PM
S-C: ေလၽႊာင္ခ်က္တာေလး စားခ်င္လိုက္တာ...ေသြးတက္ရင္ တက္ပါေစ း)
ေလွ်ာက္ခ်က္ေျပာတာပါ...သြားရည္သံပါသြားတယ္...ရွက္လိုက္တာ :))

7 Sep 10, 03:02 PM
ေခ်ာ: ဗိုက္ဆာလိုက္တာ ဒန္ေပါက္တစ္ပြဲဗ်ိဳ႕.. ျမန္ျမန္ း)

7 Sep 10, 05:58 PM
AATO: ဒံေပါက္ တစ္ပြဲ အႏွစ္မ်ားမ်ား၊ ၾကက္အဖီနဲ႕ေပးပါ (အညာသားေလသံ နဲ႕ ေအာ္သြားပါတယ္)

7 Sep 10, 10:34 PM
ေႏြဆူးလကၤာ: ေရာက္ပါတယ္

7 Sep 10, 04:04 PM
seesein: ဒံေပါက္စားသြားတယ္ ေသြးတက္ရင္ ေဆးကုပါ ေနသိပ္ပူေနလို႕ မန္းမွာေတာ့ ဒံေပါက္မစားရတာ အေတာ္ၾကာသြားျပီ

လသာည said...

-ဒံေပါက္ခ်က္နည္းေလး အားေပးသြားတဲ့ ကိုၾကီးေက်ာက္ (ေရႊရတု)၊ သိဂၤါေက်ာ္၊ ေခ်ာ၊ အစ္မေရႊစင္၊ ပူးေတ၊ ခ်င္းတြင္းသူ ျငိမ္း၊ မယ္ကိုး၊ မီးငယ္ေလး၊ ဂ်စ္တူး၊ ဓည့္သည္၊ ေႏြဆူးလကၤာ၊ ခြန္သဒၵါ၊ ရိုစ္၊ ေန႔အိပ္မက္၊ ဘလက္ရိုစ္၊ ေနာက္ျပီး စီေဘာက္ထဲမွာ အားေပးခဲ့တဲ့ မမသီတာ၊ ေခ်ာ ေအေအတီအို၊ စည္းစိမ္ တို႔ကို အမ်ားၾကီး အမ်ားၾကီး ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။

ဒီပိုစ္ေရးျပီးေတာ့ ကိုယ့္ဘာသာရယ္မိတယ္။ ဒါ ငါကၽြမ္းက်င္တဲ့အလုပ္မဟုတ္ပဲ ေရးထားတာ ေနာက္ကလိုက္ခ်က္သူမ်ား ရွိခဲ့ရင္ အဆင္ေျပပါ့မလားလို႔ပါ။ ဒါေပမယ့္ အဲဒီေန႔ကေတာ့ တကယ္စားေကာင္းတယ္။ သူငယ္ခ်င္းႏွစ္ေယာက္နဲ႔ ကိုယ္တစ္ေယာက္တင္ တစ္ေယာက္သံုးပန္းကန္စီ စားပစ္လိုက္ၾကတယ္။

အားလံုး ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ေနာ္ ..

Anonymous said...

冬姫さん
http://happy2dax.exblog.jp/11824508/

とこ見てねぇ~

Anonymous said...

ありがとう。。もう行きました。写真がいっぱいのってますね。まだ今度、食べに行きましょう。

Crystal said...

ုဟုတ္ပါ့ ဒီကေတာင္ အနံ႔ရတယ္ေတာ့...

ေမာင္သီဟ said...

ဟာာဗ်ာ ဒံေပါက္နဲ႔တုိးၿပီ ဂလုဂလု
သိပ္ႀကိဳက္ ဒန္ေပါက္ဆုိ နွစ္ပြဲအသာေလး း)

ခ်ိဳက် said...

ဒန္ေပါက္တစ္ပြဲေလာက္ေက်ြးပါဗ်ိဳ႕ ဗိုက္စာလို႔ :)

ခင္တဲ့(ခ်ိဳက်)

T T Sweet said...

ဒန္ေပါက္ ရယ္ဒီမိတ္အထုတ္ပဲ ခ်က္စားဖူးတယ္။
လသာညေၿပာတဲ႔ အတိုင္း ခ်က္စားၾကည္႔ဦးမယ္။ စားရတာ မစားရတာထက္ တကယ္႔ဒံေပါက္အတိုင္း ၿဖစ္သြားရင္ အရမ္းေပ်ာ္ဖို႔ေကာင္းမွာ။
ေက်းဇူးေနာ္။ မွ်ေ၀ေပးတဲ႔အတြက္ ။

လသာည said...

crystal TT sweet ခ်ိဳက် ေမာင္ဘၾကိဳင္ ...ဒန္ေပါက္ေလး အားေပးသြားတာ ေက်းဇူး အမ်ားၾကီး အမ်ားၾကီး တင္ပါတယ္...ေနာ္။

ေကာင္းမြန္၀င္း said...

ခ်က္မယ္။ ခ်က္မယ္။
ကိုယ္႔ဘာသာ ကိုယ္ခ်က္ေတာ႕ စိတ္၀င္စားစရာလည္းေကာင္းတယ္။
ေကာင္းမယ္႔ပံုပဲ။
ဟိုေလ တစ္ခုေမးခ်င္လို႕၊
အဲဒါခ်က္တဲ႕ေန႕ ဖိတ္လည္းမဖိတ္ဘူးေနာ္။
ဒီတစ္ခါဆိုေခၚေနာ္။
ေစာင္႔ေနမယ္။
လာမွာ ၃ေယာက္ထဲပါ။

ခင္မင္လ်ွက္

လသာည said...

မမြန္..ဒီတခါ အတူတူ ခ်က္မယ္ေလ.. ေနာ္ း))

Anonymous said...

က်န္ေသးရင္ နည္းနည္းေကၽြးပါ..ဗ်ိဳ႕

စာဖတ္ပိတ္သတ္ေလး ျဖစ္ပါတယ္ဗ်ာ။

ထား said...

လသာည လက္ရာကေတာ့ စားမၾကည့္ရေသးေပမဲ့ ျမင္ရံုနဲ႕
သိပါ၏။ အဟိ . . .

ခ်စ္တဲ့

ထား

ခ်မ္းလင္းေန said...

အာမ လာလည္တယ္ေနာ္။အပနားေနာ္ ဒံေပါက္မေရာင္းေတာ့ဘူး အမာေလးဒံေပါက္ေနာ္ အေတာ္ေလးေကာင္းလယ္။ ကလားေလ ရွာလယ္သြားလည္။အမာရယ္ အပနားေတာ့ မြယ္ပါပီ။ေရေရလယ္လယ္ ဂြတ္ရွယ္ပဲ။ ဟားေရ ....ဘာဘာ ဂ်ပန္ကို ဒံေပါက္လာမေရာင္းေတာ့ဘူး။